Activiteiten en evenementen


Activiteiten waar we aan deelnemen of die we zelf organiseren zodat wij je kunnen ontmoeten

18 maart 2024


Week tegen discriminatie

Asian Raisins organiseert samen met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op maandagavond 18 maart een gesprek over discriminatie en racisme bij geadopteerden die uit een Aziatisch land afkomstig zijn met als titel "Door de bril van geadopteerden".


Stichting ARAN heeft connecties met het bestuur van Asian Raisins en we zijn dan ook zeker aanwezig bij dit belangrijke gesprek.


Meer over het event kun je lezen op de website van Pakhuis De Zwijger.


Learn more

29 februari 2024


ACDR

7 maart 2024


Cinemasia

Op donderdag 7 maart besteedt ook het Cinemasia Festival Amsterdam aandacht aan de adoptee-community in Nederland. 

Er zijn veel talentvolle geadopteerden en we zijn onder andere succesvol in de filmindustrie.


Op 7 maar blikken we terug op 20 jaar adoptee filmmaking sinds de documentaire Made in Korea van Insoo Radstake tot aan de in 2023 verschenen documentaire  Dumpling Stories van Xiangxia van den Ham.

Learn more

Datum


Onderwerp 

1 maart 2024


Naar Huis

We waren op vrijdag 1 maart aanwezig bij de voorstelling Naar Huis van theaterduo Sally & Molly op locatie 'Studio de Bakkerij waar de uit Korea geadopteerde Erika Joon-Hee Blikman verantwoordelijk is voro de programmering.


De helft van het duo 'Sally & Molly' is zelf geadopteerd en de voorstelling is dan ook autobiografisch. De actrice de dochter speelt van de uit India geadopteerde Narhea, is zelf niet geadopteerd, maar zet een heel geloofwaardige tweede generatie geadopteerde dochter neer.Learn more